Skistokken

Desc
per pagina

17 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Desc
per pagina

17 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Skistokken online kopen

Naast ski’s en skischoenen heb je ook nog skistokken nodig om te kunnen skiën. Bij Bouchier hebben we een ruim assortiment aan skistokken van de merken; Atomic, Leki, Rossignol en Fischer. Bij het kopen van skistokken is het belangrijk dat je let op de maat en het materiaal.

Maat skistok

Skistokken hebben we in verschillende maten en soorten. De juiste maat skistok kan je bepalen door je elleboog  langs je lichaam te houden en je arm vooruit te steken in een hoek van 90 graden. Met een meetlint meet je vanaf de onderkant van je hand tot aan de grond, tel hier 5 cm bij op en dit is de maat die je skistok moet hebben. Wat ook een manier is om het op te meten is je lengte te vermenigvuldigen met 0,7.

Als je de stokken binnen hebt of je hebt nog oude stokken liggen dan kan je gemakkelijk controleren of deze de juiste maat hebben. Pak de stokken op z’n kop vast onder de teller (schotel onderop de skistok), zet de stok met het handvat op de grond. Je arm moet nu een hoek van 90 graden zijn.

Materiaal

De meeste skistokken zijn gemaakt van aluminium. Aluminium skistokken zijn over het algemeen de goedkopere skistokken, ze zijn licht in gewicht, zijn stijf en hebben weinig flexibiliteit. Een aluminium stok kan snel verbuigen, het voordeel is wel dat deze dus ook snel weer teruggebogen kunnen worden. Een aantal skistokken bij ons in de winkel zijn gemaakt van carbon. Het voordeel van carbon skistokken is dat het lichtgewicht zijn en van zelf weer terug buigen naar de originele vorm. Dit zijn echter de wat duurdere skistokken.

Service

TIP! Pas de skistokken altijd met handschoenen aan, hierdoor voel je of de stok goed in de hand ligt. Echter geldt het bovenstaande advies over maat en materiaal niet voor elke skiër, een sportieve skiër heeft liever een korte skistok. Kom eens langs in onze winkel om goed persoonlijk advies te krijgen voor het aanschaffen van skistokken.

To Top