Handschoenen

Ga je op wintersport en heb je nog geen handschoenen of wanten? Bij Bouchier hebben we een grote collectie handschoenen en wanten voor de wintersport maar ook voor in Nederland op de fiets. Handschoenen en wanten dienen niet alleen tegen de kou maar bieden ook een stukje bescherming. Als je op hoge snelheid de piste afgaat werkt de rand van een ski of snowboard als een soort van mes. Als deze langs de handen komt kan dit vervelende snijwonden opleveren. Trek daarom altijd handschoenen of wanten aan als je de piste op gaat. Wij hebben handschoenen en wanten van grote merken als Reusch, Barts en Sinner. Waar kies jij voor? Een handschoen of een want? Lees onder de producten de verschillen en kies zelf;

Desc
per pagina

Producten 1-30 van 97

Tonen als Foto-tabel Lijst
Desc
per pagina

Producten 1-30 van 97

Tonen als Foto-tabel Lijst

Wanten

Een want is verdeeld in twee verschillende delen, één voor de duim en de andere voor de vingers en de rest van de hand. In een want heb je meer ruimte voor de vingers als bij een handschoen. Wanneer je hand nat is kan je een handschoen moeilijker aan krijgen, in een want gaat dit makkelijker door de ruimte bij de vingers. Het nadeel van een want is dat je lastiger dingen op kan pakken en vast houden.

Handschoenen

In tegenstelling tot wanten heeft een handschoen voor elke vinger een eigen gedeelte. Hierdoor kan elke vinger los van elkaar bewegen en daardoor krijg je meer bewegingsvrijheid. Het isolatiemateriaal van handschoenen zijn dunner als die van wanten, heb je snel warme handen dan kan je beter kiezen voor een handschoen.

Maat

De maat van de handschoenen meet je op door met een meetlint de handpalm op te meten. Laat iemand anders je hand meten voor de nauwkeurigheid. Zit je tussen twee maten in dan raden wij aan voor de grootste maat te gaan.

  • HANDSCHOENEN & WANTEN - DAMES
  • HANDSCHOENEN & WANTEN - HEREN

  • HANDSCHOENEN & WANTEN - KINDEREN

Advies

TIP! Leg je handschoenen of wanten nooit op een verwarmingselement, dit kan ten koste gaan van de kwaliteit. Hang daarom de handschoenen te drogen. Ook mag de handschoen of want niet in de wasmachine en al zeker niet in de droger. Wil je meer advies of meteen passen? Kom langs in onze winkel, hier staan specialisten om je te adviseren over de juiste handschoen voor jou.

To Top