Rackets

Desc
per pagina

28 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Desc
per pagina

28 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Het juiste tennisracket | Online en in de winkel

Tennisrackets zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Hoe kom je er nou achter welk racket geschikt is voor jou? Er zijn bepaalde eigenschappen van een tennisracket waardoor het makkelijker wordt om een keuze te maken voor een racket. Wij hebben rackets van de merken Wilson, Head, Babolat en Pacific.

Welk tennisracket past het beste bij mij?

Bij het kiezen van een tennisracket moet je rekening houden met 5 aspecten, namelijk: het gewicht, het bladformaat, de profielhoogte, het balanspunt en uw tennisslag.

  • Gewicht: Het gewicht van het racket biedt informatie over de power die het racket geeft. Hoe zwaarder het racket hoe meer power er in de slag komt. Dit zorgt ook voor een langere slag.
  • Bladformaat: Hoe groter het bladformaat, hoe meer power en kracht het meebrengt. Een kleiner bladformaat zorgt daarentegen voor meer balcontrole. Heeft u meer kracht nodig is het daarom verstandig om voor een groter bladformaat te kiezen. Vind u balcontrole belangrijker omdat u van uzelf al veel kracht meegeeft, dan kunt u beter kiezen voor een kleiner bladformaat.
  • Profielhoogte: De profielhoogte geeft de dikte van een tennisracket aan. Hoe dikker een tennisracket hoe hoger de profielhoogte. Wilt u meer power achter uw slag dan kunt u het beste kiezen voor een racket met meer profielhoogte. Voor meer balcontrole kunt u beter een lagere profielhoogte kiezen.
  • Balanspunt: Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het racket in balans ligt. Een racket met een evenredig verdeeld gewicht (Even Balanced) biedt gemiddelde power en veel balcontrole. Als het gewicht meer in de top van het racket ligt (Top Weight) dan biedt dit racket meer slagkracht. Bij rackets met een balanspunt meer naar het handvat (Handle Weight), ligt de focus weer op meer balcontrole.
  • Tennisslag: Uw tennisslag is misschien wel het belangrijkste bij het kiezen van een nieuw tennisracket. Bent u een gevorderde tennisser die opzoek is naar meer power, of juist naar meer balcontrole? U zelf weet het beste wat u nodig heeft en misschien nog tekort in schiet. Zodra u meer power nodig heeft, kiest u voor een zwaarder racket met, toch liever meer balcontrole, kies dan een lichter racket.

Senior of Junior?

Kinderen gaan gemiddeld vanaf 14 jaar over naar een senioren racket. Dit heeft natuurlijk niet alleen met leeftijd te maken, wij kijken bij Bouchier ook altijd naar de lengte het gewicht en de kracht van het kind. 

Mocht u nogsteeds twijfelen over het racket dat u nodig heeft, kom dan een keer langs bij ons in de winkel. Hier staan specialisten voor u klaar om u te helpen bij uw keuze en eventuele vragen te beantwoorden.

To Top