Schoenen

Desc
per pagina

Producten 1-30 van 78

Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina
Desc
per pagina

Producten 1-30 van 78

Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Hardloopschoenen van Bouchier

Bij Bouchier hebben we altijd de nieuwste collectie hardloopschoenen. Wij hebben hardloopschoenen van de grote merken als Saucony, Nike en Asics. 

Welke schoen past er bij mij?

Iedere voet is anders. Om de juiste schoenen te vinden bieden wij een hardloopanalyse aan. Hierbij maken wij een voetscan en bekijken de manier van hardlopen, aan de hand van deze gegevens raden wij de schoen aan die het beste aansluit op deze analyse. Welk voettype heb jij? Er zijn 4 soorten:

Normale voet

Bij een normale voet zien we op de voetafdruk dat de hak, de boog en de bal van de voet goed te zien zijn, de druk is geleidelijk verdeeld over de voet. Het is verstandig om een neutrale schoen te kiezen. Hierdoor voorkom je blessures.

Platvoet

Een platvoet wordt ook wel verzakte voeten genoemd. We zien op een scan dat de voetafdruk vrij breed is. Bij een platvoet is het verstandig om ook voor een neutrale schoen te kiezen, die iets meer ondersteuning biedt.

Holle voet

Bij een hollevoet zijn vaak alleen de bal en de hak van de voet te zien. De boog van de voet is niet te zien. Bij een holle voet is het belangrijk dat er veel demping in een schoen zit. Een neutrale schoen kan dan wel maar wel met wat meer demping.

Knikvoet

Bij een knikvoet is net als bij een holle voet de boog van de voet verdwenen of gedeeltelijk verdwenen op de scan. Een knikvoet kunnen we herkennen in de loopanalyse doordat de voet tijdens het lopen naar binnen knikt. Tijdens het lopen komt er teveel druk op de schenen en knieën, dit wordt ook wel overpronatie genoemd. Bij een knikvoet is het belangrijk om een schoen te nemen die de overpronatie tegen gaat.

Hoe lang gaan mijn hardloopschoenen mee?

Hardloopschoenen gaan gemiddeld 650 km mee. Zorg dat je optijd nieuwe schoenen koopt om blessures te voorkomen.

Verder nog vragen over de juiste schoen; Kom langs bij ons in de winkel hier staan specialisten voor u klaar om een loopanalyse bij u te doen en de juiste schoen te vinden.

 

 

To Top