Bokshandschoenen

Desc
per pagina

21 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Desc
per pagina

21 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

De juiste bokshandschoen

Goede bokshandschoenen zijn essentieel bij een bokswedstrijd of training. Het beschermt je handen en lichaam en voorkomt vervelende blessures. Veel boksers vinden het fijn om binnenhandschoenen of bandages onder de handschoenen te dragen. Binnenhandschoenen geven geen extra stevigheid en dienen alleen voor de hygiëne omdat deze gemakkelijk te wassen zijn. Bandages daarentegen dienen voor extra stevigheid in de polsen.

Welke bokshandschoen past bij mij? 

De maat van een bokshandschoen wordt uitgedrukt in OZ. Dit houdt het aantal gram van de bokshandschoen in. 1 OZ is 28,349 gram. De maat van een bokshandschoen ligt tussen de 4 en 20 OZ. Wij hebben bokshandschoenen van 6OZ t/m 16OZ. De pasvorm en de grote van de handschoen verhogen ook als het aantal OZ verhoogd. Hoe hoger het aantal OZ, hoe groter de handschoen is.

Bij het kiezen van de maat van de bokshandschoen is het verstandig om te kijken naar je lichaamsgewicht, aan de hand hiervan kan je het aantal OZ bepalen. Uiteraard is het ook verstandig om een specialist te raadplegen, kom eens langs in onze winkel of vraag het aan je trainer. Hieronder staat een tabel welke je kan hanteren.

gewicht maat
onder 35 kg 6OZ
35 - 45 kg 8OZ
45 - 55 kg 10OZ
55 - 65 kg 12OZ
65 - 85 kg 14OZ
boven 85 kg 16OZ

 

To Top