Hardloopanalyse

Hardlopen is een ontzettend populaire sport in Nederland en dat begrijpen wij heel goed. Je bent lekker buiten en kunt je gedachten even lekker laten. Alleen jij en de weg voor je! De juiste schoenen tijdens het hardlopen zijn van cruciaal belang om blessures te voorkomen. Daarom werken wij met deskundige adviseurs die naar aanleiding van een statische voetscan en het filmen van de afwikkeling van de voet de juiste schoen kunnen adviseren. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je hoeft geen afspraak te maken, er is altijd een adviseur aanwezig om de analyse uit te voeren. Ook hoeft er niet betaald te worden voor de analyse. Het is een service die wij je graag aanbieden. Wel is het aan te raden om, indien mogelijk, de oude schoenen mee te nemen naar de winkel. De adviseur kan dan kijken of de schoenen goed zijn afgesleten.

Wij werken met een 3 stappen syteem:
1. Statische analyse
2. Schoenen passen
3. Dynamische analyse 

1. Statische analyse
We beginnen altijd met een aantal vragen. Zoals op welke ondergrond je hardloopt, hoe lang je al hardloopt en of je ooit blessures hebt gehad. Je antwoorden geven de adviseur al een idee in welke richting zij kunnen zoeken. Vervolgens maken wij een voetscan. Hieruit kunnen we opmaken of je bijvoorbeeld platte of holle voeten hebt. Dit zou eventueel gecorrigeerd kunnen worden met een inlegzool. 
Ook wordt er gekeken of je een neutrale of pronerende voet hebt. Bij een pronerende voet zal er dan gekeken worden naar een ander type schoen, een stevigere schoen.

2. Schoenen passen
Naar aanleiding van de statische analyse worden een aantal schoenen geadviseerd. Wij proberen hierin diverse merken te adviseren, omdat elk merk een eigen dempingsysteem heeft en elke voet de demping anders ervaart. 

3. Dynamische analyse
Tenslotte doen we een loopanalyse. Hiervoor ren je een stukje voor de camera. Met behulp van de film wordt de afwikkeling van de voet, samen met jou, geanalyseerd. Er is een mogelijkheid om de verzamelde gegevens in onze database op te slaan, hierdoor kan bij een volgend bezoek de informatie er meteen bijgepakt worden.

 

To Top