star 4.4/5

Bespanservice

Is jouw racket aan een nieuwe bespanning toe? Wij hebben een groot assortiment snaren en de meest geavanceerde bespanmachines om je racket opnieuw te laten bespannen. Heb je je racket snel weer nodig? Wij bieden een 24-uur service, dit betekend dat jouw racket de volgende dag alweer klaar is om mee te trainen.

Welke rackets bespannen wij?

Of je nu een fervente tennisser, badmintonspeler of squashliefhebber bent, wij hebben je gedekt. Wij bieden bespanningsdiensten aan voor verschillende soorten rackets, waaronder:

  • Tennisrackets
  • Badmintonrackets
  • Squashrackets

Perfecte spankracht voor jouw racket

Een van de cruciale factoren bij het bespannen van een racket is de spanning van de snaren. Deze spanning wordt gemeten in kilo's en heeft directe invloed op de prestaties van je racket. Het gemiddelde spangewicht wordt vaak aangegeven op het frame van je racket. Een kleine aanpassing in spanning, zelfs met 1 tot 2 kilo, kan een aanzienlijk verschil maken in de manier waarop je racket aanvoelt tijdens het spelen.

Ontdek de juiste snaar voor jouw stijl

We hebben diversen soorten snaren beschikbaar met eigenschappen welke jouw speelstijl goed kunnen aanvullen. Welke snaar past het beste bij jou? Er zijn 3 categorieën snaren en binnen deze categorieën zijn weer verschillende mogelijkheden qua dikte en samenstelling van de snaar.

  • Comfort; Speciaal ontworpen voor spelers die gevoelig zijn voor blessures. Deze snaar biedt veel gevoel en controle.
  • Control; Ideaal voor gevorderde spelers met krachtige slagen. Je moet wat harder slaan om de bal verder te krijgen, maar je behoudt de controle.
  • Power; Als je meer kracht uit je racket wilt halen, is dit de snaar voor jou. Met minder inspanning kun je de bal verder slaan.

Levensduur van de bespanning

Het is een veelvoorkomende misvatting dat je alleen een bespanning moet vervangen als deze breekt. Een versleten bespanning kan echter een negatieve invloed hebben op je spel. Minder controle en veranderde slageigenschappen kunnen optreden. Voor optimale prestaties raden we aan om je racketbespanning minstens één keer per jaar te vervangen als je wekelijks speelt. Bij frequenter spelen, zoals twee keer per week, is het aan te raden om dit twee keer per jaar te doen.

Je racket laten bespannen bij Bouchier: Zo werkt het

Bij Bouchier maken we het bespannen van je racket zo gemakkelijk mogelijk. Je hoeft geen afspraak te maken; onze specialisten staan de hele week voor je klaar in de winkel. Twijfel je over welke snaar het beste bij jou past? Geen zorgen, onze experts helpen je graag de juiste keuze te maken. Bovendien hebben we een speciale regeling voor terugkerende klanten. Als je eerder bij ons hebt laten bespannen, krijg je 15% korting op je eerste vier bespanningen en daarna 20% korting op elke volgende bespanning. Als je je eigen snaar hebt, kunnen we deze ook voor je inzetten tegen een kleine vergoeding van €15,-.

Veelgestelde vragen over bespanningsservice

Wat is de levertijd van jullie bespanningsservice?

Onze 24-uur service zorgt ervoor dat je racket de volgende dag klaar is voor gebruik.

Kan ik mijn eigen snaar meenemen voor de bespanning?

Zeker! We kunnen je eigen snaar in je racket zetten voor een kleine vergoeding.

Hoe weet ik welke spanning het beste is voor mijn racket?

Het gemiddelde spangewicht op je racketframe is een goede leidraad. Kleinere aanpassingen kunnen echter al merkbare veranderingen teweegbrengen, dus we raden aan om voorzichtig te zijn bij.