Voetanalyse

Ieder mens is anders en voeten zijn hierop geen uitzondering. Om schoenen toch perfect te laten passen om jouw voeten, doen wij een gratis voetanalyse.

Tijdens de analyse worden de voeten gemeten en wordt de stand van de voeten bekeken.
Zo kan er bijvoorbeeld naar boven komen dat je platte of juist holle voeten hebt. Om de juiste ondersteuning van schoenen te krijgen, zou een inlegzooltje een uitkomst kunnen zijn.

Ook wordt er gekeken of de druk evenredig over de voeten verdeelt wordt. Bij een grotere druk aan de binnenzijde van de voeten, zal er gekeken worden naar een stevigere schoen. Dit zodat je minder naar binnen loopt, maar gebruik maakt van de gehele voetzool.

Goed passende schoenen en de juiste ondersteuning is niet alleen een stuk comfortabeler, maar het zorgt ook voor meer energie. Wanneer de druk gelijkmatig over de voeten verdeeld wordt, zal je minder snel mooie voeten hebben. Perfect dus wanneer je een mooie wandeling wilt maken of wanneer je een stad aan het ontdekken bent. Geef daarom ook aan waarvoor je schoenen zoekt. Een bergwandeling vraagt om een ander type schoen dan een stedentrip.
Een slecht passende schoen betekent daarnaast ook een grotere kans op blaren. Of dit nu is omdat je schoen te klein of juist te groot is, wrijving zorgt voor blaren. Uiteraard kan dit ook komen door het type sok. Daarom hebben wij ook goede sokken in het assortiment met weinig randen en goede vochtafvoer, zodat het plezier van de perfecte schoen niet bedorven zal worden door de verkeerde sokken. 

To Top