Inlegzolen op maat

Inlegzolen kunnen blessures en/of voetproblemen voorkomen. Wanneer je al klachten hebt, kunnen inlegzolen ook uitkomst bieden. Een inlegzool zorgt voor een betere lichaamshouding en een efficiëntere afwikkeling, waardoor je meer uithoudingsvermogen hebt. Het zooltje geeft namelijk stabiliteit waardoor de stabiliteitsfase overgeslagen kan worden bij het zetten van een stap. Hierdoor kost het zetten van een stap minder energie, doordat de voet vanuit de landingsfase direct overgaat naar de afwikkelfase.

Soorten inlegzolen

Voor iedere sportdiscipline is een speciale zool verkrijgbaar. Er zijn bijvoorbeeld zooltjes speciaal voor sportschoenen, maar er zijn ook meer algemene zooltjes welke bijvoorbeeld in wandel- en werkschoenen gedragen kunnen worden.

Ook is er verschil in diktes van de zool. Zo is er een Slim Fit zool wanneer je een vrij volle voet hebt. Deze zool is dunner, zodat er weinig ruimte in de schoen wordt ingenomen. Dit zorgt ervoor dat de voet niet in de schoen zal knellen. Voor de gemiddelde voet is er een standaard dikte beschikbaar.

Op maat maken

Wij kunnen de inlegzolen op maat maken, zodat deze jouw voeten perfect ondersteunen. Hiervoor verwarmen wij de zool wat er voor zorgt dat de zool te vormen is. Vervolgens sta je 10 minuten op de zolen, waardoor deze naar jouw voeten vormen. Tijdens deze 10 minuten krijg je een lekker kopje koffie of thee en voordat je het weet, heb je jouw op maat gemaakte zooltjes.

De op maat gemaakte inlegzolen zijn verkrijgbaar vanaf €49,95.

  

To Top