Clubfitting

Het aanpassen van een golfclub of het vervangen van een grip is een vrij lastig klusje. Onze adviseurs staan voor je klaar om dit binnen 24 uur voor je te doen.

Collectie

De merken Lamkin en Golf Pride staan bekend vanwege de technologisch hoogstaande grips en kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat wij beide merken in het assortiment hebben opgenomen. De grips zijn in diverse diktes verkrijgbaar en in een basis of multicompound uitvoering. De multicompound grips zorgen voor optimale grip onder alle weersomstandigheden. Dit is met het wisselvallige weer in Nederland absoluut geen overbodige luxe.

Dikte grip

Er zijn mogelijkheden om de dikte van de juiste grip te berekenen, maar vaak is de dikte een persoonlijke voorkeur. In ons assortiment vindt je dan ook diverse diktes. Zo zijn er damesgrips welke dunner zijn dan de herengrips. Wanneer de dikste grip nog iets te kort schiet, kan er extra tape onder de grip geplaatst worden. Hierdoor wordt de grip nog dikker. Vaak is dit voor mensen met vrij grote handen echt een uitkomst.

Lengte golfclub

Ook wanneer de lengte van je golfclub aangepast moet worden, ben je bij Bouchier aan het juiste adres. Wij meten eerst de juiste lengte op en korten vervolgens de club in of verlengen deze.
In de meeste gevallen, zal er wel een nieuwe grip geplaatst worden om de opmaatgemaakte club.

  • Waarom vervangen?

Zo een mooie collectie grips is natuurlijk niet zonder reden. Het vervangen van een grip kan je spel namelijk behoorlijk verbeteren. Na verloop van tijd kan de grip uitdrogen en door UV licht en zweet wordt de grip harder en gladder. Je spel wordt krampachtiger doordat je gaat knijpen, omdat je bang bent de club los te laten. Een nieuwe grip zorgt weer voor grip en je spel wordt hierdoor weer soepeler.

  • Wanneer vervangen?

Doordat de slijtage van de grip geleidelijk gaat, zal je niet snel merken dat de grip aan vervanging toe is. Wanneer je veel speelt, zijn de grips eerder aan vervangen toe dan wanneer je een paar keer per jaar speelt. Ben je een regelmatige speler? Vervang de grips dan aan het begin van het seizoen. Speel je minder vaak, dan kan eens per 2 jaar een goede richtlijn zijn. Ook af en toe de grip wassen met een beetje water en zeep kan de levensduur van de grip verlengen.

 

To Top