Bespanservice

Is jouw racket aan een nieuwe bespanning toe? Wij hebben een groot assortiment snaren en de meest geavanceerde bespanmachines om je racket opnieuw te laten bespannen. Heb je je racket snel weer nodig? Wij bieden een 24-uur service, dit betekend dat jouw racket de volgende dag alweer klaar is om mee te trainen.

Welke rackets bespannen wij?

  • Tennisrackets
  • Badmintonrackets
  • Squashrackets

Spankracht

Een belangrijk aandachtspunt bij het bespannen is de spanning waarop het racket bespannen zal worden. De spanning van het racket kun je lezen als het aantal kilo dat op de snaren geplaatst wordt. In het frame van je racket staat vaak het gemiddelde spangewicht aangegeven. Een lagere of hogere spanning dan het gemiddelde spangewicht brengt andere eigenschappen met zich mee. Omdat je een ander bespangewicht vrij snel kunt voelen, adviseren wij het gewicht niet heel drastisch te veranderen. Een verandering van 1 tot 2 kilo is groot genoeg om het verschil te voelen.

 

Snaren

We hebben diversen soorten snaren beschikbaar met eigenschappen welke jouw speelstijl goed kunnen aanvullen. Welke snaar past het beste bij jou? Er zijn 3 categorieën snaren en binnen deze categorieën zijn weer verschillende mogelijkheden qua dikte en samenstelling van de snaar.

  • Comfort; Dit is een armvriendelijke snaar voor de blessuregevoelige speler. Deze snaar biedt veel gevoel en controle.
  • Control; Voor de gevorderde, krachtige speler. Met deze snaar moet je wat harder slaan om de bal verder te krijgen.
  • Power; Voor een speler die meer kracht uit het racket nodig heeft. Met deze snaar hoef je minder hard te slaan om de bal verder te krijgen.

Hoelang gaat een bespanning mee?

Veel spelers denken dat een bespanning pas verwisseld moet worden als deze breekt. Terwijl het spelen met een te slappe bespanning uw spel kan beïnvloeden. Er ontstaat minder controle en de slag van de speler wordt anders. Zorg er dus voor dat je tijdig een nieuwe bespanning in je racket laat plaatsen. Gebruik je het racket 1x per week dan is het verstandig de bespanning 1x in het jaar te vervangen. Bij 2x in de week spelen, is het noodzakelijk de bespanning 2x in het jaar te verwisselen.

Je racket bespannen bij Bouchier; hoe werkt het?

Je hoeft bij ons geen afspraak te maken om je racket te laten bespannen. Wij hebben de hele week specialisten in de winkel staan. Weet je niet meer welke snaar je nodig hebt? Onze specialisten helpen je graag om de juiste te vinden. Heb je al eerder je racket bespannen bij Bouchier dan sta je bij ons in het systeem en krijg je de eerste 4x 15% korting op de volgende bespanning. Daarna voor elke keer 20% korting. Heb je al een eigen snaar die je er graag door ons in wil laten zetten? Dit kan, dit kost dan €15,-

To Top