Padel

Desc
per pagina

27 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Desc
per pagina

27 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Padel 

Padel is ontstaan in Spanje en sinds een korte tijd naar Nederland overgewaaid. Momenteel is het de snelst groeiende sport van Nederland. Padel kan gespeeld worden als enkelspel met 2 personen of met 4 personen dubbelen.

Er bestaan verschillende padel rackets voor beginners en gevorderde spelers in diverse vormen als Rond, Druppel, Hybride en Diamant. Wij verkopen geen diamantvormige rackets. Ook zit er een verschil in gewicht tussen de rackets.

Verschillende bladvormen

  • Rond: Dit type racket is het meest geschikt voor beginnende spelers. Dit racket heeft een grote sweet spot en daardoor een groter oppervlak. Voor veel controle kies je dit racket.
  • Druppel: Bij een druppelvormig racket ligt het balans in het midden van het racket. De sweet spot bevindt zich hoog op het racket. Een druppelvormig racket is geschikt voor medium tot gevorderde spelers. Het racket biedt een mix van controle en comfort.
  • Diamant: Een diamantvormig racket wordt vaak gepakt door gevorderde spelers die meer kracht willen geven aan hun slag. Doordat de balans hoog ligt op het racket heb je veel kracht in je slag maar heb je wel minder controle.
  • Hybride: Ben je opzoek naar een mix tussen de eigenschappen van een druppelvormige en diamantvormig padel racket dan kan je het beste een hybride vorm nemen. Een padel racket in een hybride vorm biedt een combinatie tussen kracht en comfort. Dit racket is bedoeld voor de medium tot gevordere speler.

Gewicht

Het gewicht van een padel racket ligt meestal tussen de 365 en 396 gram. Voor beginners is een lichter padel racket vaak de beste keuze. Zwaardere rackets zijn moeilijker te versnellen maar brengen wel meer kracht mee met een slag.

To Top